Nieuws uit Damme

Damme
Damme

Nieuws uit Damme

Proeven van elektrisch rijden

02/06/18 02:57 - De gemeentes Beernem en Damme hebben zaterdag een belevingsdag georganiseerd rond elektrisch rijden. De parking van OC De Kleine Beer in Beernem stond de hele namiddag vol met elektrische auto's, bestelwagens, motorfietsen en (plooi)fietsen. Iedereen die dat wilde, kon een testritje maken, een infosessie bijwonen of vragen stellen aan bestuurders die ervaring hebben met elektrisch rijden.

Boerin Lut (57) sprong varkens achterna in aalput: “Ik moest gewoon iets doen”

30/05/18 05:23 - De brandweer was gisteren uren in de weer op een boerderij langs de Versevaartdijk in Damme. Daar waren negen varkens in een aalput beland. De boerin zakte zelfs even mee in de aalput af om de dieren op handen en voeten te helpen redden.

‘Ooievaarstad’ heeft haar eerste jong (en jij mag mee de naam kiezen)

23/05/18 06:00 - Halverwege maart was het stadscentrum van Damme in de ban van enkele koppels ooievaars. Net als vorig jaar nestelde een koppeltje op de schoorsteen van het stadhuis, deze keer op een speciaal bouwwerkje. Groot was het jolijt toen ook op de Sint-Jansvleugel van het oude rusthuis in de Kerkstraat een tweede koppel kwam nestelen. Even later verkende zelfs een derde koppel de schoorstenen van de andere vleugel.

Huis van het Kind organiseert Kindercarrousel

14/05/18 02:57 - In zaal Ridefort in Ruddervoorde heeft het Huis van het Kind Damme-Oostkamp-Zedelgem voor het derde jaar op rij een kindercarrousel georganiseerd. Ouders en grootouders konden er samen met hun kinderen deelnemen aan allerlei leuke workshops en zo in een ongedwongen sfeer kennismaken met de werking van het Huis van het Kind.

Mobilhome en houten kot branden volledig uit

07/05/18 21:49 - De brandweer rukte maandagavond massaal uit naar de Zwinstraat in Sijsele. Daar stond namelijk een mobilhome in lichterlaaie. Het vuur sloeg over op een houten kot. Beide brandden volledig uit. Ook de woning van de eigenaar liep schade op door de vlammen.

Damme creëert nieuwe speeltuigen met eigen gerooid hout

05/05/18 02:57 - Stad Damme investeert in buitenspeelmogelijkheden. In Moerkerke en Den Hoorn wordt de tuin van buitenschoolse kinderopvang Stekelbees aangepakt. In Sijsele werd de tuin van de nieuwe kinderopvang in de voormalige pastorie heraangelegd. De investering bedraagt amper 250 euro dankzij het cradle-to-cradle-principe. Dat houdt in dat het aanwezige hout van gerooide bomen maximaal wordt gebruikt.

Verdachten brandstichting in kasteel langer in cel: “Ik werd opgelicht door kasteelheer”

28/04/18 05:29 - De twee mannen die verdacht worden van brandstichting in een kasteel in Sijsele blijven een maand langer in de cel. De twee blijven nochtans staalhard ontkennen. Eén verdachte verklaarde dat hij nog heel wat geld moest van het slachtoffer.

Kunst buiten tijdens WAK

26/04/18 02:57 - Stad Damme neemt deel aan de Week van de Amateurkunsten. De Cultuurfabriek in Sijsele dient als uitvalsbasis. Het programma is opgedeeld in drie luiken: ‘VerDammt Kabaal - lokale helden’, ‘VerDammt Bougeren - dansketting’ en ‘Fabriek van Cultuur’. “We zetten tijdens deze editie de kracht van zelf kunst maken in de kijker”, zegt burgemeester Joachim Coens. Deelnemers kunnen zich aanmelden via vrijetijd@damme.be

Goed nieuws voor geteisterd schooltje: nét genoeg inschrijvingen om (voorlopig) open te blijven

25/04/18 05:24 - Goed nieuws voor de leerlingen, ouders en leerkrachten van ’t Dambord. De geteisterde basisschool kan op 1 september het schooljaar starten met 26 leerlingen en vermijdt zo wellicht een sluiting in 2019. “We brainstormen nu volop om ons schooltje nog meer in de kijker te zetten”, zegt directeur Luc Musschoot.

Duo in cel voor brandstichting

24/04/18 02:57 - Twee mannen zitten in de cel op verdenking van brandstichting in een kasteel in Sijsele. Het zou om een afrekening gaan.

Zelf nieuws uit Damme?
Deel ervaringen over DammeDamme

„ Uw gids door Damme op woonplaatsen.be! “

Woonplaatsen.be

Voordelen van Woonplaatsen.be
  • Ontvang vrijblijvend prijzen en offertes.
  • Lokale aanbieders gespecialiseerd in hun vak
  • Sluit de beste regionale deals in enkele kliks.
  • 100% gratis en geheel vrijblijvend te gebruiken